Veggpanel standard hjørne

Fibo Standard innvendig hjørne
MINE FAVORITTER

No Fibo favorites here yet.

  1. Fibo Standard innvendig hjørne

  A)
  Sokkelprofil monteres

  Monter sokkelprofil ca 60 - 80 mm fra gulvet, legg fugemasse nederst på baksiden av profilen, og skru den fast på veggen. Se også pkt 18. Gjelder både montering m/standard og 2-delt innv. hjørneprofil. Bruk vater / laser for at profilen skal være i vater.

  B)
  Start montering og tilpassing

  Start monteringen som vist på tegning. Lengdejustering av panelene foretas mot tak. Hjørneprofilen settes på panelet, deretter svinges panel og hjørneprofil på plass i hjørnet. NB! I våtsone hvor det er påkrevd fugemasse, anbefales det å tilpasse før fugemasse påføres.

  C)
  Panel og hjørnelist festes Panelene festes i lodd øverst. La det være minimum 5 mm avstand opp til taket. Før en fester den innvendige hjørneprofilen, må i det vær ferdig borrede og forsenkede hull slik at det er enkelt å feste listen til stenderen. 3
  D)
  Neste panel Pass på at neste panel er i lodd og  tilpasses neste stender. Når en kommer til hjørnet må det beregnes ca. 2 mm ekspansjon i top for innvendig hjørnelist. I våtsone må det benyttes godkjent fugemasse.
  E)
  Fugemasse: Påfør godkjent fugemasse på nedre kant som vist på tegning. Dra ut fugemassen med fugekloss. Viktig at fugemassen som legges i hjørneprofilen før panelet klikkes på plass, legges mot den innvendige delen av det som blir synlig etter panelet satt inn i profilen.
  F)
  Skru panelene: Skru fast panelet i stendere som vist på tegning. Benytt en skrue ca hver 200 mm.
  G)
  Rengjøring av kuttflater og fuging: Rengjør kanter og påfør fugemasse, både på fugekant og kuttflate, før panelet klikkes på plass.
  H)
  Påføring og rengjøring av fugemasse: Det er viktig med tilstrekkelig med fugemasse. Det må brukes så mye fugemasse i skjøten at den tyter ut i hele skjøtens lengde. Deretter gjøres følgende:
  1. Spray Fibo Clean på den overskytende fugemasse
  2. Fjern alt overskytende med Fibo Fug
  3. Eventuel synlige rester av fugemasse kan tørkes bort med Fibo Wipes.
  I)
  Rørgjennomføringer: Ved rørgjennomføringer må det bores ut hull som er 5mm større i diameter enn røret. Kuttflater rengjøres etter boring, og påføres Fibo Seal. Benytt godkjente rørgjennomføringer som Sanipex eller lignende.
  J)
  Avsluttes over dør Det siste panelet falses i den ene siden slik at skjøten blir pen. Fest med stifter som kan skjules av tak- og dørlister.
  K)
  Fuging av sokkel: Påfør fugemasse som på tegning. Husk at membran må være minimum 45mm over sokkelflis. For å få godkjenning i henhold til Våtromsnormen skal det alltid benyttes godkjent fugemasse.

  Kontakt oss

  E-post: ordre@fibosystem.com     Kundeservice: +47 38 34 33 00     Hovedkontor: +47 38 34 33 00

  Følg oss gjerne på Facebook og Instagram