Om Fibo

Om Fibo
MINE FAVORITTER

No Fibo favorites here yet.

  workInFibo_5
  workInFibo_6
  Om Fibo

  Vi het Fibo-Trespo, nå heter vi Fibo! Vi er Norges ledende leverandør av høykvalitets veggsystemer. Systemer som er betydelig rimeligere, enklere å installere og mer miljøvennlig enn fliser. Godkjent for våtromsnormen og med 15 års garanti.

  Fibo er et norsk teknologiselskap som utvikler neste generasjon veggsystem for krevende rom. Siden 1951 har vi kledd det norske hjem med veggløsninger av høy kvalitet, og Fibo kan i dag kjøpes i hele Skandinavia, England og Nederland. Fibo har hovedkvarter i Lyngdal - i moderne lokaler med state-of-the-art teknisk utstyr.

  Fibo 15-års garanti
  Det å bygge et nytt bad er en stor investering for de fleste av oss. Da er det trygt å vite at Fibo, som de eneste i Norge, tilbyr deg en garanti for at det nye badet ditt holder tett i 15 år. Dokumentet som bekrefter at badet er bygget med 15 års garanti er å betrakte som et verdipapir, for det øker verdien på boligen.
  Aqualock
  Grunnen til at Fibo kan tilby 15 års garanti er Aqualock, Fibos egne patenterte løsning for våtromsvegger. Aqualock ble introdusert i 2005. Dette gjorde produktet til en enda sikrere og designmessig bedre løsning når du skal lage drømmebadet ditt.
  Ekte garantiordning
  Dette er en garantiordning som gir deg rettigheter langt utover den lovbestemte reklamasjonsretten på 5 år. Garantien gjelder for konstruksjon og oppbygging av vegger. Skulle det mot formodning oppstå lekkasjer i løpet av 15 år, utbedrer vi disse – og eventuelle fuktskader – uten kostnad for deg.
  Økt boligverdi
  Tilstanden på bad og våtrom er ofte gjenstand for usikkerhet ved boligkjøp. Med 15 års garanti på tett bad, får ny eier en sikkerhet for at det i garantiperioden ikke dukker opp uforutsette utgifter som følge av tette våtrom. Det er noe som mange er villige til å betale ekstra for og som øker verdien på din bolig.
  FIBO OG MILJØET


  Bærekraftige paneler


  Fibo er ledende innen utvikling og produksjon av veggpanel til bruk i våtrom og andre krevende miljøer der høye krav til fuktmotstand og slitestyrke er essensielt. Dette gir oss en stor innsikt og et engasjement for å løse de utfordringene våre kunder har på en måte som både er bærekraftig og samtidig svarer til kundenes krav til design og uttrykk. Vi mener at designutvikling kombinert med miljøbevissthet er et mål for fremtidig konkurransekraft. Våre paneler er produsert av rene tresorter som alle er PEFC godkjente og vi foretar bevisste valg av leverandører slik at vi kan leve opp til vår satsning på bærekraft i alle ledd.
  1952
  Fibo har alltid vært opptatt av miljøet, bl. a. har vi stort fokus på materialet vi benytter.
  1997
  På slutten av 90-tallet ble Fibo våtromsgodkjent.
  2000
  Fibo tok patent på Aqualock.
  2016
  Nå bygger vi lavutslippsfabrikk i Lyngdal.


  Fibo har vært den fremste produsenten av veggpanel siden 1952 og er fortsatt markedsledende med fokus på kontinuerlig utvikling av produkter og dekorer.

  På 90 tallet startet prosessen med å få produktet godkjent i henhold til våtromsnormen (en ny norm for å sikre tette baderom av 1993). Produktet fikk sin formelle godkjenning i 1997 og har etter dette hatt en eventyrlig reise med tanke på volum og kvalitet og utvikling på designsiden. Her må nevnes vår patentsøkte klikkløsning; AquaLock fra tidlig på 2000 tallet, Innovasjonsprisen på Bygg Reis Deg i 2005 gjeldende 3D produktet Crescendo og utvikling av «multicolour» laminat som gjør fresing av flismønstre i laminatet mulig.

  Alle disse store utviklingsprosjektene, sammen med en fabrikk som er topp moderne innenfor produksjons-styringssystemet Lean, har hypermoderne maskiner og dyktige operatører, dyktige selgere og servicefolk, har bidratt til suksessen med Fibo panelene.

  Nå tar vi et nytt skritt og ny historie skrives når vi investerer NOK140 mill i en helt ny produksjonslinje som vil redusere vårt miljøavtrykk ytterligere og være avgjørende for bærekraftig utvikling ettersom bærekraft er vesentlig for at bedrifter skal forbli levedyktige.

   Fibo arbeider hele tiden for å oppnå en mere effektiv ressursbruk, og bruker sin kunnskapsbase og styrke innen innovasjon til å finne løsninger.

  Karbonavtrykk
  Fibo AS er opptatt av at vi ikke bare produserer varer uten samtidig å tenke bærekraft og miljø. Vi mener vi har en forpliktelse til å redusere vår miljømessige påvirkning og jobber derfor kontinuerlig med å redusere utslipp og forbruk av energi. Det er en av grunnene til at vi i 2016/2017 investerer over NOK 100 mill i nye maskiner og utstyr for å forbedre effektiviteten samtidig som vi reduserer vårt totale energibehov.

  Ansvaret starter på fabrikken. Fibo ferdigstiller i 2017 en større ombygging og utskiftning av produksjonsutstyr som betyr langt lavere energibehov enn vi tidligere har hatt. Samtidig får vi en mye bedre logistikk internt i fabrikken som gjør at innsatsfaktorer fraktes mye mindre rundt i fabrikken enn tidligere. Vi jobber kontinuerlig på makro og mikro nivå for å forbedre våre prosesser med tanke på miljøet.
  EPD DEKLARASJON
  Fibo fikk i 2014 EPD Deklarasjon. Forkortelsen EPD brukes både i norsk og internasjonal sammenheng. EPD står for Environmental Product Declaration. En EPD lages på grunnlag av en livsløpsanalyse (LCA). De standardiserte metodene sikrer at miljøinformasjon innen samme produktkategori lar seg sammenlikne fra produkt til produkt, uavhengig av region eller land. Hensikten er at kunden skal kunne sammenligne miljøprofil og foreta en vurdering og et valg der miljødeklarasjonen er en del av totalvurderingen. Fibo sin EPD Deklarasjon kan brukes av utbyggere når nybygget skal klassifiseres med en Breeam Score.
  Breeam Score
  BREEAM NOR er et helhetlig klassifiseringssystem for bygg - med mulighet for sertifisering via NGBC. BREEAM NOR er en norsk tilpasning av BREEAM International og ble lansert oktober 2011. Det blir delt ut poeng i ti områder i henhold til ytelse. Disse poengene blir så lagt sammen til én samlet poengsum på en skala; Pass, Good, Very Good, Excellent, Outstanding. Bygningstyper som kan vurderes ved hjelp av BREEAM-NOR-kriteriene er kontorer, enkelte typer industri/lagerbygg, varehandel og utdanning. Det er også mulig at andre bygningstyper kan vurderes gjennom BREEAM-NOR, men da gjennom en såkalt Bespoke ordning, som innebærer at kriterier spesialtilpasses denne bygningstypen.
  Sertifiseringer
  Fibo har alle de godkjenningene og sertifiseringene du måtte trenge. Vi tenker miljø i alle ledd av produksjon og distribusjon. Her kan du derfor lese alle vår veiledninger, monteringer, FDV og sertifikat.
  SINTEF
  Godkjent for våtrom i Norge.
  FFV
  Fagrådet for våtrom
  SITAC
  Sitac typgodkjenning for Sverige
  VTT Finland
  Vår tekniske godkjenning i Finland
  MK
  Godkjent for våtrom i Danmark.
  EPD
  Produkt/miljødeklarasjon Veggpanel og Kitchen board
  PEFC
  Bærekraftig produkt
  GRØNT PUNKT
  Medlemsbevis grønt punkt
  Mer om våre sertifiseringer
  Kontakt Fibo


  Til det private markedet selger vi foreløpig kun Fibo-systemet gjennom forhandlere. Vårt forhandlernett dekker heldigvis hele Norge — ta kontakt med din lokale forhandler for spørsmål om våre produkter.


  Har du likevel flere spørsmål om Fibo? Les ofte stilte spørsmål og svar på FAQ-siden eller ta kontakt gjennom vårt kontaktskjema.

  Kontakt oss

  E-post: ordre@fibosystem.com     Kundeservice: +47 38 34 33 00     Hovedkontor: +47 38 34 33 00

  Følg oss gjerne på Facebook og Instagram