Proff

Proff
MINE FAVORITTER

No Fibo favorites here yet.

  Fibo Proff

  Fibo jobber tett sammen med byggmestere, håndverkere og andre proffesjonelle brukere av våre produkter. På denne siden finner du svar på en del tekniske spørmål. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål du ikke finner svar på her.

  Alltid presisjon

  Alltid kvalitet.

  Alltid miljøbevisst.

  Konstruert, designet og produsert i Norge.
  5 x
  raskere per kvadratmeter
  En av de største fordelene med å bruke Fibos systemer for vegg, er at en sparer tid sammenlignet med fliser. Beregninger utført av Unikus i 2014 viser at en gjennomsnittlig bruker 5 ganger mer tid per kvadratmeter når en legger fliser. Hovedbesparelsen er knyttet til mindre grunnarbeid, da Fibos system kan festes rett på reisverket. Samt at en slipper å lime og fuge hver flis, da Fibo er plater i full høyde.
  Tekniske dokumenter
  Her finner du våre tekniske dokumenter. FDV som kan legges ved i ferdigattest til sluttbruker og andre nyttige og verdifulle sertifikater og dokumenter.
  • Tekniske godkjenninger
  • Monteringsanvisninger
  • EPD
  • Egenerklæringer
  • Brann og lyd
  • Andre dokumenter
  • FDV dokumentasjon
  • Brosjyrer
  Tekniske godkjenninger
  SINTEF TG 2289g NO pdf
  SINTEF TG 2289 ENG pdf
  Sitac Sverige pdf
  MK Danmark pdf
  VTT Finland pdf
  Sertifiseringer
  Fibo har alle de godkjenningene og sertifiseringene du måtte trenge. Vi tenker miljø i alle ledd av produksjon og distribusjon. Her kan du derfor lese alle vår veiledninger, monteringer, FDV og sertifikat.
  SINTEF
  Godkjent for våtrom i Norge.
  FFV
  Fagrådet for våtrom
  SITAC
  Sitac typgodkjenning for Sverige
  VTT Finland
  Vår tekniske godkjenning i Finland
  MK
  Godkjent for våtrom i Danmark.
  EPD
  Produkt/miljødeklarasjon Veggpanel og Kitchen board
  PEFC
  Bærekraftig produkt
  GRØNT PUNKT
  Medlemsbevis grønt punkt
  Mer om våre sertifiseringer
  Fibo 15-års garanti
  Det å bygge et nytt bad er en stor investering for de fleste av oss. Da er det trygt å vite at Fibo, som de eneste i Norge, tilbyr deg en garanti for at det nye badet ditt holder tett i 15 år. Dokumentet som bekrefter at badet er bygget med 15 års garanti er å betrakte som et verdipapir, for det øker verdien på boligen.
  Aqualock
  Grunnen til at Fibo kan tilby 15 års garanti er Aqualock, Fibos egne patenterte løsning for våtromsvegger. Aqualock ble introdusert i 2005. Dette gjorde produktet til en enda sikrere og designmessig bedre løsning når du skal lage drømmebadet ditt.
  Ekte garantiordning
  Dette er en garantiordning som gir deg rettigheter langt utover den lovbestemte reklamasjonsretten på 5 år. Garantien gjelder for konstruksjon og oppbygging av vegger. Skulle det mot formodning oppstå lekkasjer i løpet av 15 år, utbedrer vi disse – og eventuelle fuktskader – uten kostnad for deg.
  Økt boligverdi
  Tilstanden på bad og våtrom er ofte gjenstand for usikkerhet ved boligkjøp. Med 15 års garanti på tett bad, får ny eier en sikkerhet for at det i garantiperioden ikke dukker opp uforutsette utgifter som følge av tette våtrom. Det er noe som mange er villige til å betale ekstra for og som øker verdien på din bolig.
  Karbonavtrykk
  Fibo AS er opptatt av at vi ikke bare produserer varer uten samtidig å tenke bærekraft og miljø. Vi mener vi har en forpliktelse til å redusere vår miljømessige påvirkning og jobber derfor kontinuerlig med å redusere utslipp og forbruk av energi. Det er en av grunnene til at vi i 2016/2017 investerer over NOK 100 mill i nye maskiner og utstyr for å forbedre effektiviteten samtidig som vi reduserer vårt totale energibehov.

  Ansvaret starter på fabrikken. Fibo ferdigstiller i 2017 en større ombygging og utskiftning av produksjonsutstyr som betyr langt lavere energibehov enn vi tidligere har hatt. Samtidig får vi en mye bedre logistikk internt i fabrikken som gjør at innsatsfaktorer fraktes mye mindre rundt i fabrikken enn tidligere. Vi jobber kontinuerlig på makro og mikro nivå for å forbedre våre prosesser med tanke på miljøet.
  EPD DEKLARASJON
  Fibo fikk i 2014 EPD Deklarasjon. Forkortelsen EPD brukes både i norsk og internasjonal sammenheng. EPD står for Environmental Product Declaration. En EPD lages på grunnlag av en livsløpsanalyse (LCA). De standardiserte metodene sikrer at miljøinformasjon innen samme produktkategori lar seg sammenlikne fra produkt til produkt, uavhengig av region eller land. Hensikten er at kunden skal kunne sammenligne miljøprofil og foreta en vurdering og et valg der miljødeklarasjonen er en del av totalvurderingen. Fibo sin EPD Deklarasjon kan brukes av utbyggere når nybygget skal klassifiseres med en Breeam Score.
  Breeam Score
  BREEAM NOR er et helhetlig klassifiseringssystem for bygg - med mulighet for sertifisering via NGBC. BREEAM NOR er en norsk tilpasning av BREEAM International og ble lansert oktober 2011. Det blir delt ut poeng i ti områder i henhold til ytelse. Disse poengene blir så lagt sammen til én samlet poengsum på en skala; Pass, Good, Very Good, Excellent, Outstanding. Bygningstyper som kan vurderes ved hjelp av BREEAM-NOR-kriteriene er kontorer, enkelte typer industri/lagerbygg, varehandel og utdanning. Det er også mulig at andre bygningstyper kan vurderes gjennom BREEAM-NOR, men da gjennom en såkalt Bespoke ordning, som innebærer at kriterier spesialtilpasses denne bygningstypen.
  Vi er her for å hjelpe!
  Vårt distriktsapparat og kundesenter jobber kontinuerlig for å hjelpe og tilrettelegge for at våre kunder skal få en så enkel hverdag som mulig. Ikke nøl med å kontakte oss om det er noe du lurer på om våre produkter eller med våre nettsider.
  Per Torjussen
  Markedssjef
  952 83 603
  Kevin Hægeland
  Markedssjef eksport
  +47 932 44 383
  Hege F. Ludviksen
  Kundesenterleder
  934 85 028
  Tor Helge Langfjord
  Marketingkoordinator
  +47 416 28 628
  Elise Almås
  Produktutviklingssjef
  452 34 557
  Har du generelle spørsmål om Fibo? Les ofte stilte spørsmål og svar på FAQ-siden eller ta kontakt gjennom vårt kontaktskjema.
  Referanseprosjekter
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit.
  Kunde/prosjekt Prosjekt Sted
  Hålogaland Element Bad modul hus Svalbard
  Badeland Lyngdal Badeland Lyngdal
  I-Consult AS Beitstad Skole Beitstad
  Hadland Bygg Norgeshus Eneboliger Bjerkrem kommune
  Berge Sag AS Bjørgene Pleie- og Omsorgssenter  Haugesund
  Moi Byggevare Hamran Barnehage Moi
  Flesland Flyplass Toalett Bergen
  Ågotnes skole Toalett Ågotnes
  Eventyrhus Startbolig Enebolig Nøtterøy/Tønsberg
  Fjelltoppen Barnehage Alle våtrom Nærbø
  Grenland Folkehøyskole  Bad Porsgrunn
  Håndverksbygg Bad Oslo
  Lyngdal Stadion Dusjrom Lyngdal
  Melumtunet Tomannsbolig og rekkeleiligheter Bad og kjøkken Skien
  Ore Skole Toalett og garderobe Vanse
  Roende Skole Toalett og dusj Danmark
  Ytre Namdalen videregående skole Oppholdsrom og ganger Rørvik
  Skæring Skole Toalett Århus, Danmark
  Trygge Barnehager Bad og kjøkken Son
  Spødebakken 4-manns bolig Bad Bryne
  Ökerö Lägenheter Kjøkken Gøteborg, Sverige
  Västerhaninge Bad Västerhaninge, Sverige
  Restaurant Kjøkken, bad og toalett Skellefteå, Sverige
  Hotel Levar Kjøkken Umeå, Sverige
  Hotel Vilhelmina Bad, kjøkken, toalett Vilhelmina, Sverige
  Viebakkane Tun 5 Våtrom Førde
  Solsida lavenergiboliger Bad Sogndal
  Sæbøvikjo 1 leiligheter Bad Etne
  Rosfjord Strandhotel Bad Lyngdal

  Kontakt oss

  E-post: ordre@fibosystem.com     Kundeservice: +47 38 34 33 00     Hovedkontor: +47 38 34 33 00

  Følg oss gjerne på Facebook og Instagram